Wat doen we

Op deze pagina vind je alle informatie over Jong&Out Limburg. Voor meer informatie over Jong&Out in het algemeen, ga naar het kopje “Wat is Jong&Out”.

Wij zijn de afdeling van Jong&Out die meetings organiseert in Limburg. Elke tweede zondag van de maand organiseren wij een meeting voor holebi- en transgenderjongeren tot en met 18 jaar. De meetings vinden plaats van 13.00 tot 16.00 uur in het café van COC Limburg, Bogaardenstraat 43, Maastricht. Je bent om 12.00 uur al welkom in het COC als je voor de meeting alvast ons en anderen wilt leren kennen en om wat te praten. Als je samen met ons wilt lopen vanaf station Maastricht, dan kan dat: we verzamelen om 12.40 uur op het plein voor station Maastricht en lopen dan gezamenlijk naar de meeting.


Ouderen geen toegang

Oudere mensen krijgen geen toegang, om te zorgen dat het een veilige omgeving blijft. Alleen als je ouders eerst even willen kijken waar je heen gaat, is dat toegestaan: wij zullen hen dan even laten zien wat we doen zodat ze je met een gerust hart een gezellige middag kunnen laten hebben.

De meetings zijn echt bedoeld om in contact te komen met andere homojongeren van je eigen leeftijd. Vaak is dat gewoon erg moeilijk op school bijvoorbeeld, omdat je geen idee hebt wie er verder nog homo, lesbisch of bi zijn. Tijdens onze meetings zijn er genoeg jongeren van je eigen leeftijd om gezellig mee te kletsen en samen een leuke middag te hebben.


Gevarieerde activiteiten

Om te zorgen dat het leuke middagen zijn, hebben we elke maand een andere activiteit. Deze zijn erg gevarieerd: van schaatsen tot bowlen, van lasergamen tot barbecue en van game middag tot high tea. Elke activiteit is bedoeld zodat we er samen een leuke middag van maken. Je kunt dan nieuwe mensen leren kennen, en misschien wel buiten de meetings om met hen afspreken. Het is natuurlijk nooit verplicht om deel te nemen aan een activiteit als je dat zelf niet wilt.

Om te zorgen dat het een beschermde omgeving voor iedereen blijft, krijgen alleen mensen tot en met 18 jaar toegang tot onze meetings. Verder wordt er geen alcohol geschonken. Omdat we merken dat veel jongeren hun uitgaven bij hun ouders moeten verantwoorden, hoef je niks te betalen voor drank. Ook als we iets speciaals gaan doen, zoals lasergamen, betalen wij alles voor iedereen. Het enige dat je zelf moet betalen is het vervoer van en naar de meeting.


Gespreksgroepen

Verder hebben we normaal gesproken een uur voor elke meeting gespreksgroepen. Tijdens dit uur kun je het met mensen die daar speciaal voor aanwezig zijn, hebben over alles waar jij het over wilt hebben. Dus zit je ergens mee of wil je echt je ei eindelijk eens kwijt, of heb je gewoon eens behoefte aan een goed gesprek, loop dan vooral voor aanvang van de meeting bij ons binnen.

Let op: soms hebben we activiteiten buiten het pand, waardoor tijden en locaties van de meeting, van de gespreksgroepen en van de verzamelplaats kunnen veranderen. Let daarom altijd op onze aankondiging voor de volgende meeting!

Naast deze meetings organiseren we elk jaar een groot feest en een uitje naar een attractiepark.

  • Wanneer?    Elke tweede zondag van de maand
  • Hoe laat?     Van 13.00 uur tot 16.00 uur, inloopuur van 12.00 tot 13.00 uur*
  • Waar?          Bogaardenstraat 43, Maastricht*
  • Wat?            Meetings voor holebi- en transgenderjongeren tot en met 18 jaar.


* Dit kan wijzigen, let altijd op onze aankondiging!